Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2012 14:53 - Откъсни цветето/deflorae/ финал
Автор: helloworld Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6940 Коментари: 24 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                   Знаете ли, всъщност тази история има щастлив край!



                   Една вечер след поредното му завръщане от не знам къде седяхме с него тихо на дивана.Той ме беше прегърнал, мълчахме, но беше толкова хубаво. Изведнъж  чух гласа си:
                   - Обичаш ли ме? - попитах изненадана сама от себе си.
                   - Обичам те! - каза той все така неподвижен като в някакви нирвана. Не беше повишил интонацията си , не беше и помръднал дори. Гласа му звучеше както обикновено, със същата онази нежно - небрежна нотка. Това беше най - истинската истина, която някога бях чувала през живота си. Някъде вътре в мен се появи  онзи глас, който тогава ми говореше, но сега вече различавах и думите.
                   " - Ти  обичаш неговите  недостатъци. Обичаш го  заради несъвършенствата му. ОБИЧАШ ГО ТОЧНО ЗА ТОВА - ЗАЩОТО ТОЙ Е ТАКЪВ! Болеше те когато  го постави на белия кон и поиска да получиш други неща. Тези които той не притежава и няма да може да ти даде! Той те обича заради същото! Това е ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ! Да обичаш мъжа точно заради неговите несъвършенства!"
                    След време разбрах къде ходеше и защо го нямаше. Истината дойде един ден при мен сама, без да съм я търсила, без да съм я искала. Играеше покер - с огромни залози, защото  непрекъснато се нуждаеше от адреналин и си го доставяше по този начин. Вече знаех , че имаше някаква сила, която го тласкаше непрекъснато напред и напред и напред....къде никой не знаеше, но той имаше неистова  нужда от живот на ръба.
                     Не само не страдам вече, щастлива съм както никога не съм била през живота си!





КРАЙ


Тагове:   щастие,   болка,   спомен,   любов,


Гласувай:
19



1. bodlivko - helloworld
30.03.2012 15:14
Ето видя ли че ще се вземат удавиха се от любов и са щастливи.В първият момент всички сме така заслепени и не виждаме настрани.Думите излизат по някога дори и се чудим как ги произнасяме.Най хубавото е че и двамата могат да правят компромиси към другият без да се натъртва на недостатъците а просто да се приемат такива каквито са.Той има нужда от адреналина на покера,тя има нужда да слуша силно класическа музика макар че на него не му се слуша .Друг път е обратното и така.Най важното е че заедно вече и да вдигнем наздравица по този повод.Наздраве за Флорка и Цецо! Да пиете до дъно че ще ви видя ако не сте го глътнали на екс:))))))))))
цитирай
2. eksplozia - bodlivko
30.03.2012 15:44
не си ме разбрал правилно бодливко :))) номера не е в това дали ще си правят компромиси, това са дребните неща от живота, номера е в това да разбереш, че обичаш човека такъв какъвто е - точно както пише по горе да обичаш недостатъците е несъвършенствата му и да не се опитваш да го променяш :))))))
цитирай
3. bodlivko - helloworld
30.03.2012 15:52
Да точно и аз това имах в предвид.Явно не съм се изразил добре:)))))
цитирай
4. helloworld - bodlivko
30.03.2012 16:00
е това е ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ!:)))))))
цитирай
5. landing - helloworld,
30.03.2012 16:10
явно имаш много любов за раздаване. Аз явно нищо не разбирам, защото просто нещо ми е вързано накъсо отвътре и си стои постоянно трезво, будно и гладно. Тва е :))
цитирай
6. eksplozia - landing
30.03.2012 16:15
всеки един човек се ражда с много любов за раздаване единственото условие е да намери хората около себе си на които да я даде :)))))) и се сетих за една сентенция не помня на кой велик мислител беше - към сърцето на жената има два пътя - но никой не ги знае:)))
цитирай
7. kite333 - Много набързо го приключи,ама карай .
30.03.2012 16:16
Аз имам един страничен въпрос - Хелоу и Експлозия едно и също ли сте ?
Щото нещо се обърках като чета коментари :)))
цитирай
8. helloworld - kite333
30.03.2012 16:19
права си - наистина трябваше още малко да поразкажа и тогава да приключа, но някои друг пролетен ден и това може да стане:)))))) и хелоу и експлозия сме все едно и също нещо.....:))))))
цитирай
9. eleronia - Форс накрая-
30.03.2012 17:03
сякаш се умори и внезапно им сложи финала;))Да кажа че съм изненадана от края-не съм.Този път не;)Флорката откри топлата вода,Цецо откри жената,която няма да го дърпа *навътре*,а ще реди мантри за късмет на ръба;)))Можеш повече-ъгъла си го имаш;))**И акъла;)D
цитирай
10. helloworld - eleronia
30.03.2012 17:15
някои истории май трябва да останат недоразказани:)))))
цитирай
11. karaiany - Мда, момента на истината. . :)))...
30.03.2012 17:21
Мда , момента на истината..:)))
Усещах нещо такова. За фюжъна иде реч , т.е. за Eксплозивната Hello !:)
А сега,сериозно за финала. Всичко харесаx , с изключение на това решение за " тъмната страна " на героя . Казвам го не защото имам нещо толкова против покера , а защото знам от личен опит , че хазарта е една от най- унищожителните адикции , които съществуват. Той никога на върви "ръка в ръка " с любовта. Изживях го в първите 2-3 години в Австралия. Страшно е . Губиш сън , когато си в казиното , изведнъж потъваш в някакъв нереален , твои си свят. За адреналина е вярно . Аз съм оставал без стотинка в джоба , всичко там отваше. Тогава душата ти е мъртва , буквално. И не заради парите...животното у теб взима връх , а то не върви с любовта.
A happy end-a e победата над себе си . Само тогава можеш наистина да обикнеш.
И cи напълно права . Любовта е много повече от просто секс ...много , много повече. Изживява се много , много рядко , но за нея си струват дори най - големите жертви.
Та така видях аз твоя щастлив край и много ми хареса , Експлозивно Hello! :)))
цитирай
12. helloworld - karaiany
30.03.2012 17:33
благодаря за сериозния коментар!:))) много ми се искаше някой да види истински важните неща в тези мои чиклитски разказчета:))) а ти определено са видял всичко :))))идеята за покера ми дойде от една истинска история:) имах една колежка във вестника в който работех преди много години - мъжа й беше болен на тема хазарт , от нея знам за всички тези неща които ти си написал в коментара си, обаче докато го четях си мислех че при потъването в нета има същите такива състояния - живот в два паралелни свята /реалния и виртуалния/ докато в някои от случайте които аз знам не се стигне дори до това виртуалния да вземе връх:))) и пак благодаря karaiany:))))
цитирай
13. karaiany - Да, съгласен съм, че нета може да ...
30.03.2012 18:09
Да, съгласен съм , че нета може да стане адикция , но никога не може да стане толкова унищожителна като хазарта . Мойто усещане е , че виртуала има една положителна страна , която не може да се отрече. Особено когато пишеш , както например ти и аз. Кото пишеш и твориш имам предвид, а не когато "твориш" блогови войни , което е толкова популярно сред някои блогъри. Та така , когато твориш , тогава се вглъбяваш и гледаш "навътре" . Това е най - истинския и полезен поглед . Тогава (според мен )растеш духовно , откриваш нови светове. Защото ( и пак ), всичко истинско носим в себе си. Просто трябва да го открием.
При хазарта , както и при всички други адикции , оцеляването взема връх ( от там , производството на адреналин ). Всичко това е било ок , когато примитивния човек е ходил в гората на лов и животът му е висял на косъм ежедневно. Ок е , защото е трябвало да храни челяд и да осигури възпроизводството и оцеляването на вида. В хазарта обаче той съзнателно си "измисля" опасността за живота , само заради адреналина. Това е толкова неестествено ( от гледна точка на природата) , колкото халюцинациите на един шизофреник например . В този смисъл , рано или късно плащаш и то много висока цена. Но аз пак ще и опонирам себе си тук : дори това е полезно за духовното израстване , защото ти отваря вратите на " ада" директно и те кара да " видиш". Които успее да победи себе си след такова нещо , наистина израства.
Прощавай за голямото отклонение. Дойде от самосебе си. Пак за самовглъбяването става дума ...:)
цитирай
14. zabavnata - Здравей!
30.03.2012 18:11
Е, въпрос на избор. Флорката ще се примири с недостатъците му, докато не започнат да чукат кредиторите на вратата. Ако имат детенце ще видим подреждането на приоритетите. Всеки има някакъв порок, но хазарта и наркотиците са нещо ужасно.
Хубав ден!
цитирай
15. helloworld - karaiany
30.03.2012 18:28
аз започнах да пиша в блога , за да преодолея депресивното си състояние, което беше породено от смъртта на съпруга ми/ внезапно/ , това го пиша тук за да ти стане ясно, че прекрасно разбирам всичко което си написал и съм на същото мнение - писането / не смея да го наричам творене/ те преражда - не смятам че това е силна дума, имам съмнения за качеството по отношение на моите "творби" , но да - във виртуала успях да преодолея себе си , да се зарадвам на много стойностни хора/запознах се с доста от тях / да тръгна по съвсем нов път:))))))никога не се извинявай за големите отклонения:))))
цитирай
16. helloworld - zabavnata
30.03.2012 18:34
не знам защо съм създала погрешно впечатление - Флорката и Цветан не са се оженили:))) и няма и да се оженят:))) и двамата са имали семейства, а Флорката има и голяма дъщеря :)))) а тук поуката беше не да се примириш с неговите недостатъци, а да го обичаш такъв какъвто е - това са различни неща:)))))
цитирай
17. eleronia - *някои истории май трябва да останат недоразказани:)))))*
30.03.2012 19:20
Напротив,иначе ще остане да гложди оня таен червей на несвършената работа:)А и щом писането има такъв катарзистичен ефект върху теб-става задължително;)А дали ще решим да коментираме сериозно и по същество или свеждайки нещата до познатите ни битови ситуации-въпрос на настроение и нагласа.
цитирай
18. helloworld - eleronia
30.03.2012 20:13
никой не може да твори по задължителност - твори защото му е дошло от вътре:)))) а ти много добре знаеш, че писането ми не е само терапевтика:))))) да съм писала някъде, че има задължителни правила за коментиране?:)))))))
цитирай
19. zabavnata - Не съм споменала "сватба" !:))
30.03.2012 20:27
То и любов с такива компромиси не става. Цецо е женен за ПОКЕРА.
Лека вечер!
цитирай
20. helloworld - zabavnata
30.03.2012 20:45
права си - с покера човек трудно може да се пребори, даже има случай когато не може:)))
цитирай
21. helloworld - едно пояснение - твори е много силна дума за мойте"творби":))))))
30.03.2012 20:46
helloworld написа:
никой не може да твори по задължителност - твори защото му е дошло от вътре:)))) а ти много добре знаеш, че писането ми не е само терапевтика:))))) да съм писала някъде, че има задължителни правила за коментиране?:)))))))

цитирай
22. jabalka - Привет Хелоу!
01.04.2012 12:43
Поздрави сърдечни и от мен!
Думи , чувства и емоции- Всичко това е човека, много , много са нещата , които не споменавам... Щастлив край наистина - открила е |Флора| отговора на малка частица от въпросите, които са я притеснявали, следва покой и е щастлива- вярвам в това!
За финал ще перефразирам една английска поговорка , да я наречем:
-" Накрая всичко ще бъде наред , ако не е значи това не е края! "

цитирай
23. helloworld - jabalka - еееееееее
01.04.2012 19:34
ти си сорт златна превъзходна:)))))))))
цитирай
24. jabalka - Златна, златна обаче превъзходна - ...
01.04.2012 20:16
Златна , златна обаче превъзходна - изчервих се , обаче никой не видя...!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: helloworld
Категория: Лични дневници
Прочетен: 523230
Постинги: 89
Коментари: 1893
Гласове: 1614
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930